КИЇВСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ
ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ
ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ м. Харкова
В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ МАСКОВИЙ РЕЖИМ

В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ МАСКОВИЙ РЕЖИМ 06.04.2020

В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ МАСКОВИЙ РЕЖИМ

Враховуючи темпи розповсюдження коронавірусу в Україні, наразі всі люди розглядаються як потенційно інфіковані.

Через це, з 6 квітня 2020 року в Україні відповідно до Постанови КМУ № 211 буде посилено обмежувальні заходи: не можна буде перебувати в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно.

Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у м. Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія тощо.

За порушення правил карантину – штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність.

Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості.

Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон забороняється. Це дозволяється лише у випадку, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, або через службову необхідність.

Люди старше 60 років мають лишатьсь вдома. Вони відносяться до групи підвищеного ризику, відтак - потребують самоізоляції. Тобто, вони мають перебувати у визначеному ними місці самоізоляції. А також утримуватися від контакту з іншими особами – крім тих, з якими вони спільно проживають. 

Уряд не закриває церкви, проте масові та релігійні заходи заборонені.

Не можна буде перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус.

Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.

Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.


Повернення до списку