КИЇВСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ
ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ
ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ м. Харкова
Тиждень безпеки дорожнього руху

Тиждень безпеки дорожнього руху 16.11.2021

Тиждень безпеки дорожнього руху

Із 15 до 21 листопада 2021 року відбуватиметься другий етап Глобального тижня безпеки дорожнього руху. Перший етап в Україні відбувся у травні цього року. 

Шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху відбувається за ініціативи ООН в усьому світу. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.

Основна мета тижня #Love30 – запровадження обмеження швидкості до 30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі. 

Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Серед запланованих заходів Тижня:

  • круглий стіл щодо безпеки дітей та молоді на дорогах - в онлайн-форматі, у Міністерстві освіти і науки України;
  • вебінар для керівників автотранспортних підприємств з питань дотримання безпеки корпоративного парку;
  • щорічний єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах;
  • підбиття підсумків щорічного всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна»;
  • всеукраїнська благодійна акція зі збору крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя».

Також у Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод (відзначається у третю неділю листопада) відбудуться поминальні молебні у храмах усіх конфесій.

Загальний План заходів Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху 15-21 листопада можна переглянути на сайті ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України.

Повернення до списку