КИЇВСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ
ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ
ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ м. Харкова
Новини

Зі святом Святого Миколая!
19.12.2019

Зі святом Святого Миколая!

Щиро вітаємо усіх спілчан із цим добрим святом!

Нехай Святий Миколай принесе у ваші домівки солодкі подарунки, радість і порозуміння!

День святого Миколая – це день вшанування пам´яті Святого Миколая Чудотворця у католиків і православних. Свято вважається одним із найбільш шанованих у православному світі.

Святий Миколай вважався «всіх предстателем і заступником, всіх скорботних утішником, всіх сущих в бідах притулком, благочестя стовпом, вірних поборником», а сьогодні Микола вважається покровителем мандрівників і мореплавців, а також захисником дітей.

З історії відомо, що Святитель Миколай жив приблизно в III-IV століттях. У народі його прозвали Миколою Угодником, оскільки він прославився як угодник Божий. Християни вважають, що в День Святого Миколая досі відбуваються чудеса.

 Микола Угодник творив добрі справи за життя, керуючись своєю сильною вірою в Бога. Помер Святитель Миколай в середині IV століття. Його мощі збереглися нетлінними, вони зцілили тисячі людей. Зараз мощі Миколи Угодника зберігаються в італійському місті Бар, куди були перенесені в 1087 році.

Здавна Микола Угодник вважався захисником всіх дітей. У деяких слов'янських народах вірили і досі вірять, що напередодні Дня святого Миколая цей святий приносить усім слухняним дітям подарунки, а неслухняні повинні виправитися і чекати подарунки від Миколая наступного року. Вважається, що малюки знаходять подарунки вранці 19 грудня під подушкою.

Сучасні ж діти пишуть листи святому, в яких перераховують добрі справи, зроблені протягом року, і вказують, який подарунок вони хочуть отримати від чарівника.
06.12.2019

Вихідні на новорічні свята

04122019.png

Кабінет міністрів України прийняв рішення про перенесення робочих днів у 2020 році. Відповідне розпорядження № № 995-р розміщене на Урядовому порталі. 

Для сприятливого використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу в 2020 році Кабмін прийняв рішення про перенесення робочого дня у січні 2020 року. Про це повідомляється на сайті Уряду.

Кабмін рекомендує для працівників з п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними дням (в суботу та неділю) перенести у 2020 році робочий день з понеділка 6 січня на суботу 11 січня.

Отже, на Різдво в українців буде чотири вихідні поспіль – 4, 5, 6 та 7 січня.

На Новий рік також очікується чотири вихідних дні: з неділі по середу (29 грудня – 1 січня). Перший день Нового 2020 року припадає на середу, Святвечір українці святкуватимуть в наступний тиждень січня – понеділок, а Різдво Христове припадає на вівторок.

Загалом, враховуючи вихідні дні, українці відпочиватимуть у січні 10 днів.

Спеціальний режим роботи банків та їхніх установ у святкові дні визначає Нацбанк.
Відбулася звітно-виборна конференція Київській районної організації профспілки працівників освіти і науки України
29.11.2019

Відбулася звітно-виборна конференція Київській районної організації профспілки працівників освіти і науки України

27 листопада 2019 року у Київській районній організації профспілки працівників освіти і науки   України відбулася звітно-виборна профспілкова конференція працівників освіти району. Учасники та делегати конференції заслухали та обговорили звіт голови районної профспілки   про роботу у період з 27 листопада 2014 року по 27 листопада 2019 року, а також роботу ревізійної комісії у цей період й визначили її задовільною.

       За результатами виборів головою Київської районній організації профспілки працівників освіти і науки   України обрано Мартинову Н.В. Також відбулися вибори членів профспілкового комітету, делегатів на обласну звітно-виборну конференцію Харківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України .

       У рамках своєї роботи звітно-виборна конференція постановила:

-          підвищення рівня колдоговірного регулювання трудових і соціально – економічних відносин, виконання положень Галузевої угоди шляхом конструктивного діалогу з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками установ і закладів освіти;

-          забезпечення стабільності фінансування галузі;

-          протидіяти звуженню прав спілчан з правових і соціальних питань через проведення роз’яснювальної роботи шляхом проведення нарад, надання звернень;   

-          виконання в повному обсязі положень статті 57 Закону України “ Про освіту” щодо відповідності розмірів посадових окладів педагогічних працівників;

-          продовжувати практику організації і проведення свят, зустрічей з акторами театрів, співаками , майстрами розмовного жанру;

-          продовжувати роботу по оздоровленню спілчан і членів їх сімей, дітей членів профспілки.

       Щиро бажаємо команді райкому Київської районній організації профспілки працівників освіти і науки   України плідної роботи, цікавих проектів, успіхів і нових досягнень!

З Днем захисника України!
09.10.2019

З Днем захисника України!

У кожного народу є дати, коли вшановують людей, які присвятили життя надзвичайно хоробрій і почесній справі – захищати рідну землю, Батьківщину.

14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке в українській традиції тісно пов’язується з ідеями захисту від ворогів, одночасно з Днем козацтва.Держава відзначає день вшанування мужності та героїзму українських чоловіків – День захисника України.

Це справжнє свято сили духу, самовідданості, лицарства і благородства й усіх тих моральних якостей, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники рідної землі.

З нагоди свята щиро вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України.

Зичимо міцного здоров’я, добра, щастя, злагоди, мирного неба над головою і гарного настрою!

З повагою,

голова райкому                                      Н.В. Мартинова

Зднем працівника освіти України
03.10.2019

Зднем працівника освіти України

Київська районна організація профспілки вітає всіх працівників із професійним святом!

Прийміть привітання та щиру вдячність за щоденну роботу, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі.

Сердечно бажаємо вам миру, добра, міцного здоров’я творчого натхнення і радості.

З повагою,

голова райкому                                      Н.В. Мартинова

ШАНОВНІ   ОСВІТЯНИ! ЗІ СВЯТОМ - ДНЕМ ДОШКІЛЛЯ!
27.09.2019

ШАНОВНІ ОСВІТЯНИ! ЗІ СВЯТОМ - ДНЕМ ДОШКІЛЛЯ!

ПРИЙМІТЬ ЩИРІ ТА СЕРДЕЧНІ ВІТАННЯ ЗІ СВЯТОМ - ДНЕМ ДОШКІЛЛЯ! МИ ВІТАЄМО ЗI СВЯТОМ ВСІХ ПРАЦІВНИКІВ ДОШКІЛЬНИХ УСТАНОВ, ЯКІ ВІДДАЮТЬ ЩОДЕННО ТЕПЛО СВОЇХ СЕРДЕЦЬ ДІТЯМ! МИ ВПЕВНЕНІ, ЩО ВАША ДОБРОТА І ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ ПЕРЕТВОРЯТЬ КОЖЕН ДЕНЬ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ У ДИТЯЧОМУ САДКУ В ДЕНЬ РАДОСТІ ТА ЩАСТЯ!

             НЕХАЙ ВАШЕ ЖИТТЯ БУДЕ НАПОВНЕНЕ ЛЮБОВ’Ю ВИХОВАНЦІВ ТА ПОВАГОЮ ЇХНІХ БАТЬКІВ, ПІДТРИМКОЮ КОЛЕГ, ТЕПЛОТОЮ РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ. НЕВИЧЕРПНА ЕНЕРГІЯ, ОПТИМІЗМ І ВМІННЯ РЕАЛІЗУВАТИ ЗАДУМАНЕ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИРІШУВАТИ НАЙСКЛАДНІШІ ЗАВДАННЯ, А ВСІ ВАШІ ПЕДАГОГІЧНІ ІНІЦІАТИВИ УВІНЧАЮТЬСЯ УСПІХОМ.

                МИРУ, ЗДОРОВ'Я, БЛАГОПОЛУЧЧЯ, ТВОРЧИХ ІДЕЙ У ВАШІЙ БЛАГОРОДНІЙ СПРАВІ!

З повагою,

голова райкому                                                          Н.В. Мартинова

Щиро вітаємо вас із прекрасним вересневим святом!
01.09.2019

Щиро вітаємо вас із прекрасним вересневим святом!

Щиро вітаємо вас із прекрасним вересневим святом першого дзвоника – Днем знань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних джерел мудрості.

Першого вересня усі шляхи ведуть до школи – середньої, вищої, школи життя. Розпочинається навчальний рік і для першокласників, і для всіх дітей, і для молоді, і для педагогів та батьків. Проте для усіх це – відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до нових знань, сподівань і звершень. 

Упевнені, що цей першовересень принесе нові здобутки й перемоги, а спільна праця, єдність думок та наполегливість стануть запорукою успіхів у справі розвитку української освіти. 

Сердечно бажаємо усім міцного здоров’я, віри в себе й натхнення! Будьте мудрими! Нехай у вас і ваших дітей в житті завжди буде місце для знання, добра, які завжди допомагають справлятися з новими викликами сучасного життя. А новий навчальний рік принесе гарний настрій у кожен освітній заклад, кожну родину та кожне серце!

24 серпня –   День Незалежності України
23.08.2019

24 серпня – День Незалежності України

Дорогі освітяни!

     Щиросердно вітаю вас із великим національним святом —   Незалежності України!
      Цей день надзвичайно важливий для нашого суспільства, оскільки такі визначні події докорінно змінюють громадянську свідомість, зміцнюють демократичні настрої і пробуджують гордість за свій народ.

    Ця визначна дата навіки увійшла в історію України золотою сторінкою, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його споконвічні демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.
    Від усієї душі зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, щедрої долі, подальших успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, підвищення добробуту талановитого і працелюбного її народу. Нехай ваші серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З Днем народження міста!
23.08.2019

З Днем народження міста!

23 серпня ми відзначаємо день народження рідного міста та   річницю його визволення від фашистських загарбників.

Сьогодні Харків - потужній європейський мегаполіс, в якому дивовижним чином поєдналися сучасні новобудови та класична архітектура, в якому працюють заводи-гіганти та квітнуть парки, в якому вирує енергія молодості та вшановується велична спадщина минулих поколінь.

Харків завжди був і залишається джерелом творчого натхнення для відомих у всьому світі діячів науки і культури. Це особливе місто з унікальною героїчною історією, яку ми повинні цінувати і пам’ятати.

В цей знаменний день усі харків’яни вклоняються тим, хто ціною власного життя у серпні далекого 1943 року виборював перемогу у страшній війні, хто в повоєнні роки по цеглинці відбудовував зруйноване місто. Це, передусім, ваше свято, шановні ветерани, учасники партизанського опору, діти війни, вдови загиблих. Честь і слава вам, герої війни!

Щиро бажаю усім харків’янами завжди бути патріотами рідного міста. Хай любов до нього спонукає вас на добрі справи, які примножать та збагатять велич і славетну історію Харкова.

Мира, злагоди та благополуччя вам і вашим родинам, дорогі друзі.

Скільки триває основна та додаткова відпустка помічника вихователя ДНЗ
01.07.2019

Скільки триває основна та додаткова відпустка помічника вихователя ДНЗ

Відповідно до частини четвертої статі 30 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11 липня 2001 року № 2628-III відпустка помічникам вихователів дошкільних навчальних закладів надається тривалістю 28 календарних днів.

З днем Конституції!
28.06.2019

З днем Конституції!

Шановні спілчани!

Конституція – це джерело права будь-якої держави. 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила найголовніший закон країни – першу Конституцію незалежної суверенної України.

Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, закріпив демократичні засади, стабілізував правові норми та відносини.

Щиро вітаємо всіх освітян із Днем Конституції! Нехай у цей урочистий день панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за нашу країну, за її основний закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще життя у власній державі.

Сердечно зичимо доброго здоров’я, довгих років життя, миру та звершення усіх творчих планів!

З повагою
голова Київської районної організації

профспілки працівників освіти і науки України             Н.В. Мартинова

ЗІ СВЯТО СВЯТОЇ ТРОЇЙЦІ
13.06.2019

ЗІ СВЯТО СВЯТОЇ ТРОЇЙЦІ

Щиро вітаємо усіх освітян зі святом Трійці! Нехай гарні літні дні принесуть до кожної домівки мир, добро, радість, тепло і душевний спокій! 

16 червня 2019 року православні та греко-католики відзначають одне з найбільших християнських свят, яке припадає на 50-й день від Великодня.

У народі його називають по-різному: П’ятидесятниця, День Зіслання Святого Духа, День Святої Трійці.

Це свято прийшло до нас ще з дохристиянських часів, тому у ньому тісно переплітаються язичницькі традиції і християнські канони. 

Святкування Трійці в 2019 році

У цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, гілочками берези, готують святковий стіл і кличуть гостей.

Трійця – це своєрідний символ повернення до життя. У це прекрасне свято оживає вся природа розквітає та наповнюється яскравими фарбами і ваблячими ароматами.

Як підготуватися до свята?

До свята Трійці готуються заздалегідь. Для початку потрібно прибратися в будинку, звільнити його від речей, особливо від тих, які можуть вам нагадати неприємні моменти в житті.

Напередодні цього свята бажано прикрасити свій дім свіжими зеленими гілками – за давніми традиціями, це можуть бути гілки берези, дуба, клена. Можна також створювати чудові букети з польових квітів, один з яких потрібно взяти до церкви.

Обряди, які прийнято дотримуватися на Трійцю

Одним з найбільш відомих і поширених обрядів є пускання вінків по воді, хоча є і багато інших не менш відомих обрядів.

Багато християни знають про те, що Трійця 2019 буде знаменуватися збиранням зелені в церкві, такі дії зазвичай проробляють знахарі, для того, щоб зварити дивно-цілющий відвар і вилікувати важкі хвороби.

1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИТУ ДІТЕЙ
31.05.2019

1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИТУ ДІТЕЙ

1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.

Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, наставників.

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Сьогодні цей день набуває особливого значення, адже на превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою!

Щиро бажаємо вам, дорогі наші маленькі друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, миру, міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку.

Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

ОЗДОРОВЧИ ТАБОРИ
31.05.2019

ОЗДОРОВЧИ ТАБОРИ

Київська районна організація профспілки повідомляє   про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, які будуть функціонувати за організаційної та фінансової підтримки профспілок Харківської області та первинної профспілкової організації закладу влітку 2019 року (список   додається).

ПРО ПРАВО НА ДОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ВІДПУСТКУ У 2019 РОЦІ
31.05.2019

ПРО ПРАВО НА ДОДАТКОВУ СОЦІАЛЬНУ ВІДПУСТКУ У 2019 РОЦІ

Як роз’яснили фахівці Держпраці, згідно зі статтею 19 Закону України «Про відпустки» (далі – Закон) додаткова відпустка на дітей тривалістю 10 календарних днів надається таким особам: жінці, яка працює та має двох або більше дітей віком до 15 років; жінці, яка має дитину з інвалідністю; жінці, яка усиновила дитину; матері особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи; одинокій матері; батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи, який виховує їх без матері (у тому числі, коли мати перебуває у лікувальному закладі тривалий час); особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи; одному з прийомних батьків Відпустка надається без урахування святкових і неробочих днів та залежить від віку дитини.

ЩОБ НЕ БУЛО ПРОБЛЕМ З ПЕНСІЄЮ: ПЕРЕВІРЯЙТЕ СВІЙ СТРАХОВИЙ СТАЖ
30.05.2019

ЩОБ НЕ БУЛО ПРОБЛЕМ З ПЕНСІЄЮ: ПЕРЕВІРЯЙТЕ СВІЙ СТРАХОВИЙ СТАЖ

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» громадяни мають право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи зокрема за наявності необхідного страхового стажу. Стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.


ВІТАЄМО  ТА  ПАМ’ЯТАЄМО
08.05.2019

ВІТАЄМО ТА ПАМ’ЯТАЄМО

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас із 74-річчям героїчного подвигу нашого народу – Днем Перемоги!
Пам’ятаймо і ніколи не забуваймо ту високу ціну, яку заплатили наші батьки-діди за сьогоднішній мир! І зробимо усе аби наш край був квітучим і заможним. Нехай земля радує щедрим колосом, а небо – погожими днинами!
Сердечно бажаю усім міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого і мирного життя та непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлим, мирним і радісним!

З повагою,
голова Київської
районної організації
профспілки                                                                                                             Н.В.Мартинова

Вітаємо з першотравнем!
01.05.2019

Вітаємо з першотравнем!

Шановні освітяни!

Прийміть щирі вітання з Першотравнем – святом миру і вільної праці! Це день вшанування людини праці, день солідарності, взаємної підтримки трудівників усього світу у прагненні жити в мирному, демократичному суспільстві.
День Першого травня – це єднання людей, які щодня розбудовують Україну, виховують дітей, лікують хворих, працюють у полях, оберігають кордони, видобувають тепло для усієї держави.
Відповідальна, чесна та віддана праця – це основа розвитку будь-якої країни, а добробут громадян – індикатор успішності держави й розумної політики найвищої влади. А в Україні людина праці заслуговує найщирішої поваги, має бути захищеною і мати гідний рівень життя!
Нехай ці першотравневі дні подарують нам усім мир, тепло, надію на поліпшення життя та впевненість у правильному шляху!
Бажаємо усім успіху, бадьорості й оптимізму!
Зі світлим Христовим Воскресінням
27.04.2019

Зі світлим Христовим Воскресінням

Шановні колеги!
Щиро вітає Вас зі Світлим Христовим Воскресінням – святом відродження, оновлення і надії!
Нехай пасхальні свята сповнять вас вірою у найвищі людські цінності: добро, злагоду та любов! Бажаємо миру, здоров’я й добробуту!
Нехай у ваших серцях завжди будуть радість і душевний спокій.
Успіхів Вам у здійсненні планів і сподівань!
Христов Восткрес!

З повагою, голова
Київської районної організації
профспілки працівників освіти і науки
України                                                                         Н.В. Мартинова
День пам’яті Чорнобиля
26.04.2019

День пам’яті Чорнобиля

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий Чорнобильської АЕС. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища.

Страницы: Пред. 1 2 3 4 5 След. Все